wrapper

Pengumuman

Isnin, 05 Disember 2016 00:00

LAPORAN PERBINCANGAN BAHAGIAN SOKONGAN KELUARGA (BSK) JABATAN KEHAKIMAN SYARIAH MALAYSIA (JKSM) BERSAMA PENASIHAT UNDANG-UNDANG JABATAN PERDANA MENTERI (JPM)

 LAPORAN PERBINCANGAN BAHAGIAN SOKONGAN KELUARGA (BSK) JABATAN KEHAKIMAN SYARIAH MALAYSIA (JKSM) BERSAMA PENASIHAT Glossary Link UNDANG-UNDANG JABATAN PERDANA MENTERI (JPM)

 

29 November (SELASA) – Bahagian Sokongan Keluarga (BSK) telah mengadakan perbincangan bersama dengan Penasihat Undang-Undang Jabatan Perdana Menteri (JPM), Puan Nor Hafizah Abdullah di Bilik Mesyuarat Ketua Pengarah JKSM. Tujuan diadakan perbicangan ini adalah untuk mendapatkan pandangan undang-undang dari Pejabat Penasihat Undang-Undang JPM berkaitan penurunan kuasa dari Pegawai Pengawal kepada pegawai BSK di Negeri-negeri dalam isu resit bayaran pendahuluan dana Seksyen 10 Kumpulan Wang Amanah Sokongan Keluarga (KWASK).

            Perbincangan ini adalah bertitik tolak daripada penemuan pasukan Audit Amanah pada bulan Mac tahun 2015 yang lalu berkenaan isu resit bayaran yang tidak dikeluarkan pada hari yang sama bayaran dibuat disebabkan terdapatnya  beberapa kekangan. Atas dasar tersebut, perbincangan ini diadakan bagi membantu Penasihat Undang-undang JPM mendapatkan gambaran yang jelas mengenai kedudukan sebenar isu yang dibangkitkan. Maklumat daripada perbincangan ini adalah amat penting dalam proses menyediakan pandangan undang-undang bagi menjawab isu-isu yang berbangkit.

            Diharapkan semoga kerjasama yang erat di antara Pejabat Penasihat Undang-Undang JPM dan BSK dapat diteruskan lagi pada masa depan bagi memastikan kesinambungan perkhidmatan dapat diberikan kepada para pelanggan BSK secara lebih efisien.

  

Read 888 times

Hubungi Kami

Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia
Blok C, Kompleks Islam Putrajaya,
No. 20, Jalan Tunku Abdul Rahman,
Presint 3,
62100 Putrajaya, Malaysia.
Tel: (+603) 8870 9200
Fax: (+603) 8870 9500
Email:
portaladmin[at]esyariah[dot]gov[dot]my
Dasar Privasi| Dasar Keselamatan| Penafian | Pasukan Web

Jumlah Pelawat

3.png1.png4.png0.png2.png5.png
This month1332
Total314025
Sabtu, 23 Jun 2018

    Laman ini terakhir dikemaskini pada: Rabu 06 Jun 2018.

Pautan Laman

   

 

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Blue Green Red Radian
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family