Tuesday 14 July 2020
Text Size

 

PERSIDANGAN KETUA-KETUA HAKIM SYARIE SELURUH MALAYSIA KALI KE-70 BIL. 2/ 2017

PUTRAJAYA 15 September 2017- Persidangan Ketua-Ketua Hakim Syarie Seluruh Malaysia Kali Ke-70 Bil.2/2017 yang diurussetiakan oleh Seksyen Keurusetiaan, Bahagian Pendaftaran, Keurusetiaan dan Rekod JKSM telah diadakan selama tiga hari bermula pada 13 hingga 15 April 2017 (Rabu-Jumaat) bertempat di Institut Kepimpinan dan Pembangunan UiTM Nilai (ILD) Lebuh Enstek, Bandar Enstek Nilai 71760, Negeri Sembilan.

Persidangan yang dipengerusikan oleh YAA Dato’ Haji Mukhyuddin Bin Haji Ibrahim Ketua Pengarah / Ketua Hakim Syarie,  Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia yang baharu berkuatkuasa 1 September 2017, turut  dihadiri oleh YA Hakim Rayuan Syariah, YAA Ketua-Ketua Hakim Syarie JKSN/MSN, Ketua Pendaftar JKSM, Pengarah-Pengarah Kanan JKSM dan Pengarah-Pengarah Bahagian JKSM.

Di dalam persidangan tersebut, isu-isu dan permasaalahan berhubung pentadbiran kehakiman  telah di bangkitkan oleh JKSN/MSN untuk perhatian dan tindakan JKSM. Turut ditekankan perkara-perkara berbangkit yang perlu diberi perhatian dan tindakan oleh negeri-negeri.

Dikesempatan itu juga, turut diadakan Majlis Makan Malam  Persaraan  YBhg. Tan Sri Dato’ Setia Dr. Ibrahim Lembut Mantan Ketua Pengarah/Ketua Hakim Syarie JKSM bersama YA Hakim Rayuan Syariah, YAA Ketua-Ketua Hakim Syarie JKSN/MSN, Ketua Pendaftar JKSM, Pengarah-Pengarah Kanan JKSM dan Pengarah-Pengarah Bahagian JKSM.

170619 - PERBIN...
170619 - PERBINCANGAN BERSAMA AHLI EXCO KULIYYAH UNDANG-UNDANG AHMAD IBRAHIM, UIAM 170619 - PERBINCANGAN BERSAMA AHLI EXCO KULIYYAH UNDANG-UNDANG AHMAD IBRAHIM, UIAM