LAWATAN KE MAHKAMAH SYARIAH DAERAH RANAU

3 September 2021: YAA Dato' Setia Dr. Hj. Mohd Na'im bin Hj. Mokhtar, Ketua Pengarah/Ketua Hakim Syarie JKSM hari ini telah berkesempatan mengadakan lawatan ke Mahkamah Syariah Daerah Ranau, Sabah.

Lawatan tersebut bertujuan melihat sendiri pengoperasian Mahkamah Syariah Ranau yang merupakan mahkamah daerah yang ke-12 di Negeri Sabah.

Kehadiran YAA Dato' Setia Dr. telah disambut oleh Tuan Hakim Khairul Syarazeq Bin Razali, Hakim Mahkamah Rendah Syariah Daerah Ranau dan beliau juga sempat memberi sedikit taklimat ringkas kepada YAA Dato' Setia Dr. tentang struktur mahkamah tersebut.

YAA Dato' Setia Dr. sempat menyampaikan pesanan agar semua pegawai dan kakitangan menjalankan amanah sebaiknya untuk memberikan imej yang terbaik pada Mahkamah Syariah Negeri Sabah serta sentiasa bekerja dalam berkumpulan dalam usaha mencari jalan untuk selesaikan tugasan seharian.

Beliau turut berpesan agar setiap pegawai dan kakitangan dapat memainkan peranan masing-masing dalam memberikan perkhidmatan yang terbaik khususnya kepada masyarakat di daerah Ranau ini.

Seterusnya YAA Dato Setia telah dibawa melawat ke seluruh bangunan yang mulai beroperasi pada tahun 2019 dengan kekuatan pegawai dan kakitangan seramai 7 orang.

Diharapkan agar lawatan YAA Dato' Setia Dr. dapat membakar semangat para kakitangan untuk terus berkhidmat dengan cemerlang demi menaikkan imej sistem perundangan syariah di Sabah.