MAJLIS PENYAMPAIAN AMANAT YAA DATO' KETUA PENGARAH/KETUA HAKIM SYARIE JKSM BERSAMA WARGA MAHKAMAH SYARIAH NEGERI MELAKA

YAA Dato' Dr. Hj. Mohd Na'im bin Hj. Mokhtar, Ketua Pengarah/Ketua Hakim Syarie Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia telah menyampaikan amanat kepada warga Mahkamah Syariah Negeri Melaka pada pagi ini.

MSN Melaka merupakan Institusi Kehakiman yang keempat dikunjungi oleh YAA Dato' Dr. sejak dilantik sebagai Ketua Pengarah/Ketua Hakim Syarie JKSM mulai 1 April 2019.

Sebelum ini YAA Dato' Dr. telah menyampaikan amanat di Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Selangor, Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan dan Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Sabah.

Satu majlis penyampaian sijil oleh pengarah JAIM kepada YAA Dato' Dr. turut diadakan atas pengiktirafan kafetaria Mahkamah Syariah Negeri Melaka yg menjadi kafeteria Mahkamah Syariah pertama di Malaysia yang mendapat pensijilan halal.

MSN Melaka juga merupakan Mahkamah Syariah pertama di Malaysia yang telah mewujudkan bilik penyusuan di Mahkamah Syariah.

YAA Dato' Dr. akan mengunjungi JKSN Pulau Pinang esok dan seterusnya Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Sembilan sempena rangka lawatan beliau ke JKSN/MSN seluruh Malaysia.

UNIT KOMUNIKASI KORPORAT JKSM
23 April 2019

Lihat Gambar