Selasa 12 November 2019
Text Size

 

  • 1
  • 2
  • 1
  • 2

Sidang Mahkamah Rayuan Syariah

 
Wednesday, November 13, 2019
 
Friday, November 15, 2019

Aktiviti/Program Jabatan

PROGRAM NAZIRAN BAHAGIAN SOKONGAN KELUARGA (BSK), JABATAN KEHAKIMAN SYARIAH MALAYSIA (JKSM) KE BAHAGIAN SOKONGAN KELUARGA SEKSYEN NEGERI KEDAH

ALOR SETAR – Bahagian Sokongan Keluarga (BSK) Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) telah mengadakan program Naziran di BSK Seksyen Negeri Kedah pada 22 Ogos 2019 (Khamis). Program tersebut telah disertai oleh 4 orang pegawai dari BSK Ibu Pejabat yang diketuai oleh Dr. Jazilah binti Mohd Saad@Mat Saud, Ketua Penolong Pengarah BSK JKSM. Pelaksanaan program ini merupakan perancangan tahunan JKSM bagi tahun dan kesinambungan program pada tahun yang lalu.

Objektif pelaksanaan program Naziran ini antaranya bertujuan untuk memantau, mengenalpasti kekuatan dan kelemahan serta mengukur tahap pencapaian dalam gerak kerja BSK Seksyen Negeri. Kaedah atau mekanisme yang digunakan adalah antaranya  melalui pemeriksaan dan penilaian dokumen serta sesi temubual.

Diharapkan agar dapatan hasil penemuan Naziran ini dapat membantu BSK Seksyen Negeri dalam menilai kekuatan dan kelemahan mengikut penanda aras yang telah ditetapkan dan seterusnya meningkatkan berusaha untuk memperbaiki sistem penyampaian perkhidmatan dengan lebih berkesan.

Carian Tag