Ahad 24 Oktober 2021
Text Size

 

  • 1
  • 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Pengumuman

 

KENYATAAN TAWARAN SEBUT HARGA


 

LAPORAN PERTUKARAN & PENEMPATAN PEGAWAI JKSM/JKSN/MSN SEPTEMBER


 

JADUAL PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN & PSL 2021


 

Penjualan Jurnal Hukum dan buku terbitan Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) adalah ditutup buat sementara waktu sehingga satu tarikh yang akan dimaklumkan kelak. Hubungi kami melalui e-mel penerbitan@esyariah.gov.my untuk tempahan atau pertanyaan.

Segala kesulitan amatlah dikesali.


 

TEKS UCAPAN: WACANA KETUA PENGARAH/KHS JKSM 2021


 

Sidang Mahkamah Rayuan Syariah

 
Friday, October 29, 2021

Aktiviti/Program Jabatan

MUZAKARAH PEGAWAI DAN KAKITANGAN BAHAGIAN SOKONGAN KELUARGA (BSK) TAHUN 2020

9 November 2020: YAA Dato' Dr. Hj. Mohd Na'im bin Hj. Mokhtar, Ketua Pengarah/Ketua Hakim Syarie JKSM pagi ini telah berkesempatan menyampaikan amanat sempena Muzakarah Pegawai dan Kakitangan Bahagian Sokongan Keluarga (BSK) tahun 2020 yang dijalankan secara atas talian menggunakan aplikasi Cisco Webex.

YAA Dato' Dr. memulakan amanat dengan merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada barisan urusetia BSK Ibu Pejabat yang diketuai oleh Dr. Jazilah Mohd Saad (KPP Bahagian Sokongan Keluarga JKSM) atas penganjuran muzakarah ini dan juga ucapan penghargaan kepada Tuan Izham bin Ibrahim, Penguasa SPRM Cawangan Langkawi yang telah berkongsi ilmu berkaitan "Integriti dan Rasuah".

YAA Dato' Dr. seterusnya menggesa agar para peserta mengambil kesempatan sempena penganjuran muzakarah BSK ini bagi berkongsi ilmu dan pengalaman di dalam proses kerja di negeri masing-masing selain membina ukhwah yang kukuh dikalangan pegawai di seluruh negara.

Pegawai BSK turut diseru agar mengamalkan sikap empati dalam menguatkuasakan perintah nafkah dan sentiasa memperbaiki kemahiran dalam komunikasi berkesan agar setiap pelanggan yang hadir mendapat khidmat yang terbaik daripada BSK.

Selain itu, seluruh pegawai BSK diingatkan agar sentiasa amanah dalam melaksanakan kerja dan memastikan segala gerak kerja perlulah selari dengan undang-undang yang berkuatkuasa kerana kegagalan mematuhinya akan memberi kesan kepada pegawai-pegawai BSK sebagai penjawat awam.

Di akhir amanat, YAA Dato' Dr. mengharapkan agar pegawai- pegawai BSK sentiasa menggunakan kreativiti dan kemudahan teknologi yang ada pada masa kini khususnya semasa pandemik COVID-19 melanda negara untuk memastikan klien BSK terus mendapat khidmat yang terbaik.

Muzakarah selama sehari ini melibatkan seramai 63 orang pegawai BSK seluruh negara dan turut disertai Tuan Hj. Abdul Nassir bin Hj. Abdul Aziz (Ketua Pendaftar JKSM), Puan Azlina binti Abdul Aziz (Pengarah Kanan Pengurusan JKSM) dan Tuan Abu Suffian bin Abu Yaziz (Pengarah BPKR JKSM).

Carian Tag