SIRI KEDUA WEBINAR LITERASI UNDANG-UNDANG TAHUN 2022

9 Mac 2022 (RABU) – Bahagian Sokongan Keluarga (BSK) Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) pada hari ini telah berjaya menganjurkan Siri Kedua Webinar Literasi Undang-Undang bagi tahun 2022 yang bertajuk “Pemberian Nafkah Anak Oleh Waris : Pelaksanaan Dan Kekangan Undang-Undang” secara live di Laman FB BSK JKSM.

Webinar tersebut telah disampaikan oleh Puan Dalila Hanisah Abu Bakar, Penolong Pengarah BSK Seksyen Negeri Pulau Pinang. Para penonton telah dijelaskan berkaitan dengan susunan waris yang bertanggungjawab dalam membayar nafkah anak.

Seterusnya, penceramah juga turut menyentuh isu berkaitan syarat-syarat yang membolehkan pindahan tanggungjawab membayar nafkah kepada waris sebelah bapa. Selain itu, penceramah telah berkongsikan aktiviti dan kejayaan-kejayaan yang telah dicapai oleh BSK Seksyen Negeri Pulau Pinang dalam kes-kes Pelaksanaan dan Penguatkuasaan Perintah di Pulau Pinang.

Program Literasi Undang-Undang BSK JKSM pada hari ini merupakan siaran yang keempat yang telah diadakan oleh BSK JKSM di FB Live BSK JKSM.

Semoga siri-siri webinar ini akan terus memberikan informasi yang bermanfaat kepada masyarakat tentang fungsi dan peranan BSK yang telah banyak membantu bagi mendapatkan hak ibu/isteri berkaitan pelaksanaan dan penguatkuasaan perintah nafkah.

Last Updated on Mac 9, 2022

Kalendar JKSM

Week of Ogo 15th

Isnin Selasa Rabu Khamis Jumaat Sabtu Ahad
Ogos 15, 2022 Ogos 16, 2022 Ogos 17, 2022 Ogos 18, 2022 Ogos 19, 2022 Ogos 20, 2022 Ogos 21, 2022